Camper arrangement vanuit Stockholm, Zweden

Bestemming: Zweden

Reisduur: 7-29 nachten

Vanaf: 799,00 €

 • Voel de vrijheid met een camperhuur te boeken bij BBI Travel
 • Camper type Small bij BBI Travel
  Type Small
 • Camper type Medium bij BBI Travel
  Type Medium
 • Kinderen hebben het leuk in de camper!
 • Camper type Family bij BBI Travel
  Type Family
 • Camper type Large bij BBI Travel
  Type Large
 • Camper type Luxury bij BBI Travel
  Type Luxury
 • Camper type Van bij BBI Travel
  Type Van
 • Camper type Van bij BBI Travel
  Type Van

Liever onafhankelijk en vrij rondreizen in de Scandinavische landen? Zoals in Scandinavië kunt u nergens anders in Europa zo vrij en ongebonden rondtrekken met een camper.
U bent uw eigen baas en kiest een eigen reisroute. Onderweg zult u merken dat er een overvloed aan campings is, veelal fraai gelegen en met goede faciliteiten voor het hele gezin. Helemaal uniek is het "allemansrecht" waarbij u vrij in de natuur mag kamperen, mits u toestemming heeft van de grondeigenaar.
Vanuit Stockholm kunt u vele kanten op. Het lieflijke Zweden is uitstekend te doen met de camper en u kunt zelfs tot aan Noorwegen en Finland rijden om uw avontuur compleet te maken. Indien u de camper in Stockholm wilt ophalen en elders in het land terugbrengen, dan behoort dit tot de mogelijkheden. Zelfs terugbrengen in Noorwegen of Finland kan in de meeste gevallen. Contact ons voor verdere informatie.

Wilt u de echte vrijheid voelen, dan kiest u voor een onvergetelijke campervakantie in Scandinavië!

 • Dag tot dag beschrijving

 •  


  Campertypes


  Camperhuur in Scandinavië

  Vanuit verschillende camperdepots biedt BBI Travel camperhuur aan in samenwerking met Touring Cars. De campers hebben niet meer dan 100.000 km op de teller staan, waardoor u als klant de zekerheid heeft met goed materiaal op reis te kunnen. De camperdepots liggen verspreid over Scandinavië, namelijk in Oslo, Rygge, Tromsø, Trondheim, Stockholm, Malmö, Helsinki, Rovaniemi, Turku en Kuopio. 
  U vliegt naar de door u gewenste bestemming waar de gereserveerde camper voor u klaar staat. Na een gedegen uitleg bent u klaar om te vertrekken. De huur kan op elke gewenste dag ingaan en u kunt tegen betaling van een ’drop-off fee’ de camper achterlaten bij een ander depot dan vanwaar u de camper afhaalde. Tevens is het mogelijk om de camper achter te laten bij een van de extra ´drop-off´ locaties, te weten Bergen, Stavanger, Göteborg, Malmö, Tampere en Ivalo.  De depots zijn geopend van 08:00 tot 18:00 uur. Ophalen en afleveren van de camper buiten deze uren is mogelijk tegen betaling van een toeslag van € 149. De ophaaldag en de inleverdag worden als volledige dagen meegerekend in de huursom.

  Korting camperhuur (geldt niet voor de extra´s en de handlingfee)

  Vanaf dit seizoen zijn de kortingen voor de lange huurperiodes reeds in de verkoop prijs verwerkt.

  Transfers van/naar luchthaven

  Indien u ook de vluchten bij ons reserveert dan zijn de transfers van de luchthaven naar het daarbij behorend camperdepot v.v. inbegrepen bij de camperhuur. Dit geldt voor Oslo Gardermoen Airport, Trondheim Airport, Tromsø Airport, Rygge Airport, Stockholm Arlanda Airport, Malmö Airport, Helsinki Vantaa Airport en Rovaniemi Airport.  

  Verzekeringen en restitueerbaar deposito

  Bij de huurprijs is een standaardverzekering inbegrepen. De dekking is incl. een aansprakelijkheidsverzekering. Verder wordt de schade aan de eigen huurcamper gedekt bij een ongeval, brand of diefstal. Het eigen risico bedraagt € 2800 per schadegeval of ongeluk. U kunt de dekking uitbreiden en het eigen risico verlagen door middel van het afsluiten van extra verzekeringen. Wij kunnen de voordelige Cascoverzekering van De Europeesche verzekeringsmaatschappij van harte aanbevelen. Tegen een erg scherpe premie reduceert u uw eigen risico tot nul.

  Bij aanvang van iedere huur dient u een restitueerbaar deposito (ter hoogte van het eigen risico) te betalen. Dit gebeurt middels een imprint van uw creditcard. Touringcars accepteert alleen Visa, Amex en Mastercard. Het is niet mogelijk om met contant geld of andere creditcards te betalen. Voor het gebruik van een Amex creditcard berekent Touring Cars 6% toeslag. De creditcard dient op naam van de bestuurder te staan en nog minimaal zes maanden na het inleveren van de camper geldig te zijn. Extra bestuurders dienen ook over een creditcard te beschikken. Eventuele schades worden verrekend met het deposito. Indien u de camper op een drop-off depot achterlaat dan vindt de restitutie plaats na inspectie van de camper achteraf.  

  Overige voorwaarden

  Minimum leeftijd van de bestuurder is 18 jaar. De bestuurder dient minimaal één jaar in bezit van een rijbewijs te zijn.
  De camper dient na afloop schoon te worden ingeleverd met geleegde afvalbakken, afvalwatertank, lege wc-cassette, een volle benzinetank en gasfles. Indien de camper niet schoon is, wordt € 170 extra schoonmaakkosten in rekening gebracht. Er mag niet in de camper worden gerookt, hierop staat een boete van € 850. Het is niet toegestaan dieren mee te nemen in de camper, hierop staat een boete van € 400.    

  Afwijkende annuleringsbepalingen

  Bij annulering worden de volgende kosten in rekening gebracht:

  • Tot 45 dagen voor vertrek de aanbetaling. 
  • Van 44 tot 30 dagen voor vertrek 25% van de totale reissom (minimum bedrag € 200,-). 
  • Van 29 tot 16 dagen voor vertrek 50% van de totale reissom. 
  • Binnen 15 dagen voor vertrek 100% van de totale reissom.  

  Inbegrepen

  Onbeperkt aantal km’s, transfers van/naar luchthaven (indien u vluchten via BBI Travel reserveert), standaard eindschoonmaak (max. 2 uur), instructies gebruik camper (Engels), informatiepakket met Holiday Guide Booklet en brochures, lokale belastingen, basisverzekering (eigen risico € 2800 per gemelde schade).  

  Standaard inventaris

  De standaard inventaris van de campers, inbegrepen bij de huurprijs, bestaat onder andere uit:
  Volledige keukenuitrusting, EHBO-kit, gereedschap bij bandenpech, schoonmaakset, handleidingen, 12V/220V stopcontacten, electriciteitskabel.

  Optionele extra’s

  • Extra bestuurder: € 49
  • GPS: gratis
  • Linnenset bestaande uit een deken, laken, kussen, handdoek en kussensloop: € 51 per persoon
  • Extra linnenset bestaande uit een handdoek, kussensloop en lakens: € 25 per persoon
  • Campingset bestaande uit een campingtafel en per persoon een stoel: € 4 per dag
  • Barbeque grillset incl. kolen en lucifers: € 39 per set
  • Koffiezetapparaat (werkt alleen als camper aangesloten is op elektriciteit): € 19 per stuk
  • Autostoel kind tot 135 cm: € 55 per stuk
  • Autostoel kind langer dan 135 cm: € 19 per stuk
  • Fiets huren kan alleen ter plaatse bij het ophalen van de camper bij sommige ophaalstations, en is geheel onder voorbehoud van beschikbaarheid. 
  • Chemicaliën bij gebruik van chemisch toilet: € 22 per fles
  • Vishengel: € 24 per stuk
  • Gasfles: € 95 per stuk Zweden/Noorwegen, € 49 per stuk Finland
  • Eindschoonmaak: € 170 per camper

  Extra voordelige extra’s:

  • Ready to go pakket bestaande uit bedlinnenset, eindschoonmaak, chemicaliën bij gebruik van chemisch toilet,
    regenjas, campingset en barbeque grillset: € 168 per persoon. Gratis voor kinderen t/m 1 jaar.
  • Essential package bestaande uit chemicaliën bij gebruik van chemisch toilet, extra bestuurder en één gasfles: € 154 per pakket


 • Algemene informatie Zweden

   
  STREEKINFORMATIE & BEZIENSWAARDIGHEDEN

  Klik hier voor Zuid-Zweden
  Klik hier voor West-Zweden
  Klik hier voor Midden-Zweden
  Klik hier voor Noord-Zweden
  Klik hier voor Stockholm


  Zweden

  HET LAND
  Met een oppervlakte van bijna 450.000 km², 11 keer groter dan Nederland, is Zweden het grootste land van Scandinavië. In totaal wonen er ruim 9 miljoen mensen in Zweden, waarvan 17.000 Samen in het noorden. Een groot deel van het land is bedekt met bos en 9% bestaat uit meren en rivieren. In het zuiden en oosten is het landschap heuvelachtig. Hier zijn ook de twee grootste meren van Zweden te vinden: het Vättern en Vänern. Richting de Noorse grens en het noorden wordt het ruiger en bergachtiger. Verdeeld over Zweden zijn er 2 nationale parken. Zweden is een constitutionele monarchie met een parlement. In de de hoofdstad Stockholm zetelt de regering en het parlement en woont de koning, Carl-Gustav XVI.

   Midsummer Celebration Lena Granefelt imagebank sweden.se

  REISINFORMATIE
  Zweden is op diverse manieren aan te reizen. Per vliegtuig kan vanaf Schiphol rechtstreeks gevlogen worden naar Göteborg, Stockholm en Linköping. SAS onderhoudt diverse binnenlandse vluchtverbindingen.Ook per ferry is Zweden te bereiken. Er zijn diverse mogelijkheden, zo biedt Stena Line afvaarten aan vanaf Kiel in Duitsland naar Göteborg en vaart Finnlines vanuit het Duitse Travemünde naar Malmö. Wie niet wil varen kan via bruggen reizen, via Denemarken. De 16 km lange Öresundbrug verbindt  Kopenhagen en Malmö in Zuid-Zweden. Voor deze brug geldt dat tol betaald dient te worden.
   
  TIJDSVERSCHIL
  Er is geen tijdsverschil tussen Zweden en Nederland.

  PASPOORT
  Nederlanders hebben een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Voor andere nationaliteiten kan een visum vereist zijn. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor geldige reisdocumenten.

  VALUTA

  De valuta in Zweden is de Zweedse Kroon (SEK 100 = ca. € 11,30 stand februari 2014). Creditcards als Visa en Mastercard zijn gangbare betaalmiddelen. Met uw bank- of giropas kunt u bij bankautomaten pinnen.  
   
  TAAL
  De nationale talen zijn Zweeds en Samisch, maar de meeste mensen spreken tevens goed tot redelijk Engels. 
   
  ELEKTRICITEIT
  Het voltage in Zweden is 220 volt. De tweetandstekkers zijn hetzelfde als in Nederland.
   
  MOBIEL TELEFONEREN
  In de bewoonde gebieden heeft u een goed bereik met uw mobiele telefoon, in afgelegen gebieden kan het bereik minder zijn.
   
  DAGLICHT
  De noordelijke ligging van Zweden heeft invloed op het daglicht. In het noorden, in Lapland, komt de zon in december helemaal niet op en is het overdag schemerig. Dit is een zeer bijzondere ervaring. De Lappen zelf spreken van blauw licht, dit omdat de witte sneeuw weerkaatst en het ’donker’ niet pikdonker maakt, maar juist een blauwe gloed geeft. Vanaf januari worden de dagen steeds langer tot in de zomer gedurende een periode de zon helemaal niet ondergaat: de middernachtzon. In Björkliden bijvoorbeeld is het 24 uur per dag licht van 17 juni tot 19 juli, terwijl in Kiruna van 31 mei tot 11 juli de zon niet ondergaat. 

  KLIMAAT
  Het weer in Zuidwest-Zweden is te vergelijken met het weer in Nederland. De zomers zijn net zo warm, maar minder regenachtig en duren minder lang. Meer naar de Noorse grens heerst een landklimaat en verder naar het noorden een poolklimaat. Hier zakken de temperaturen in de winter ver beneden 0° C.

  AUTORIJDEN
  Zweden kent een goed onderhouden wegennet. De belangrijkste verbindingen, onder andere tussen de steden Stockholm en Göteborg, zijn snelwegen. Verder zijn er goed berijdbare tweebaans- en driebaanswegen. In de bossen van Midden- en Noord-Zweden en op het platteland komen daarnaast veel onverharde wegen voor. Met name in Midden- en Noord-Zweden, vooral in de schemering, is de kans aanwezig dat groot wild oversteekt. Winterbanden zijn verplicht van 1 december tot 1 april bij winterse omstandigheden.

  Eland
   
  TOLWEGEN EN MILIEUBELASTING
  Voor de Sontbrug wordt tol geheven, verder zijn er geen tolwegen in Zweden. Wel geldt voor de steden Göteborg en Stockholm een zogenaamde congestion tax. Buitenlandse voertuigen zijn hier van uitgesloten. Bij huurauto’s is de belasting over het algemeen bij de prijs inbegrepen.

  VEERPONTEN
  In Zweden kunt u op verschillende plaatsen, bij rivieren en in de archipels, te maken krijgen met veerponten. Reserveren is hierbij niet nodig. De ferry’s varen met grote regelmaat, zodat u over het algemeen niet lang hoeft te wachten. Betaling is ter plaatse met contant geld. Door de staat beheerde veerponten zijn gratis.

  FEESTDAGEN IN 2014

  Bijzondere feestdagen in Zweden zijn:

  06 juni Nationale Feestdag
  21 juni Midzomeravond
  22 juni: Midzomerdag
  02 november: Allerheiligen
  13 december: Sint-Lucia
   
 • Technische gegevens 

  Mini Van Small Medium Family Large Luxury
  Chassis Fiat / Ford Fiat / Ford Fiat / Ford Fiat / Ford Fiat / Ford Fiat / Ford Fiat / Ford
  Motor Turbo diesel Turbo diesel Turbo diesel Turbo diesel Turbo diesel Turbo diesel Turbo diesel
  Versnellingsbak Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld
  Radio met cd-speler ja ja ja ja ja ja ja
  Airco cabine/airbags ja ja ja ja ja ja ja
  Diesel tank capaciteit in liters 45 80/90 90 90 90 90 90
  Gemiddeld verbruik 4,5 l / 100 km 8 l / 100 km 10-12 l / 100 km 10-12 l / 100 km 10-12 l / 100 km 10-12 l / 100 km 10-12 l /100 km
  Capaciteit watertank in liters nvt 95 100 100 100 100 100
  Capaciteit vuilwatertank in liters nvt 90 96 96 96 96 96
  Lengte in meters 4-5 5.9-6.8 5.9-7.6 5.9-7.6 5.9-7.6 5.9-7.6 5.9-7.6
  Breedte in meters 1.5-1.9 2.0-2.3 2.3-2.4 2.3-2.4 2.3-2.4 2.3-2.4 2.3-2.4
  Hoogte in meters 1.7-2 2.5-3 2.5-3 2.5-3 3.0-3.2 3.0-3.2 3.0-3.2
  Gewicht in kg 1950 2600-3000 2826 3127 3028 3051 3051
  Slaapplaatsen 2 2 2 4 6 6 2 of 4
  Bedmaten voor in cm - - - - 202x140/210x160 202x140/210x160 196 x 144
  Bedmaten midden in cm Kinderbed/geen bed Kinderbed/geen bed Kinderbed/geen bed 195x140 185x105/175x100 180x125/185x100 -
  Bedmaten achter in cm 140x200 115-157x185-193 110-140x090-200 200x135/210x210 200x85/210x85 200x131/210x155 196x135/210x205
  Inhoud koelkast in liters nvt 80 80 80 80 80 80
  Aantal branders kookplaat 1 portable 3 3 3 3 3 3
  Douche nvt ja ja ja ja ja ja
  On-board computer nvt ja ja ja ja ja ja
  Draaiende voorstoelen nvt ja ja ja nee nee ja
  Horren en zonwering voor ramen ja nvt ja ja ja ja ja

   
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding