4 of 5 dagen Narsarsuaq - Zuid Groenland

Vanuit Reykjavik

Bestemming:

Reisduur: 3-4 nachten

Vanaf: 2.492,00 €

 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl

U vliegt met Air Iceland Connect van Reykjavik naar Narsarsuaq in Zuid Groenland, de plaats die 1000 jaar geleden door de Viking Erik de Rode als het meest geschikt werd beoordeeld om een nederzetting te stichten. Sinds 2017 staat dit gebied op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Na aankomst brengt de reisleiding u naar Hotel Narsarsuaq, waar u geinformeerd wordt over de (optionele) excursiemogelijkheden die u de komende dagen heeft: boottochten naar ijsbergen en gletsjers, wandelingen naar de ijskap in het binnenland, Viking ruïnes en piepkleine nederzettingen.

Vertrek:

20/06-19/09 op zaterdag (4 dagen)
23/06-22/09 op dinsdag (5 dagen)

Voor een overzicht van de excursiemogelijkheden zie onder: Details

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Keflavik - Narsarsuaq

  Vlucht met Air Iceland Connect van Reykjavik Domestic Airport naar Narsarsuaq, waar de gids u opwacht op het kleine vliegveld . Vertrek op zaterdags is om 14.50 uur, aankomst 15.10 uur, op dinsdags vertrek om 11.25 uur, aankomst 11.45 uur. Transfer naar Hotel Narsarsuaq, waar tijdens een informatiebijeenkomst de verschillende excursiemogelijkheden worden besproken. Diner en overnachting.

  Dag 2: Verblijf in Narsarsuaq

  Na het ontbijt wordt er met de gids een wandeling door Narsarsuaq gemaakt.
  Het gebied rondom Narsarsuaq heeft in 2017 van UNESCO de World Heritage status gekregen. Er zijn hier verschillende overblijfselen uit de tijd dat de Vikingen zich hier vestigden, waarvan Brattahlid de belangrijkste is, in de kleine nederzetting Qassiarsuk. U vindt hier de ruïnes van de boerderij van de Viking Erik De Rode en een replica van de eerste christelijke kerk op het Noord Amerikaanse continent. Groenland ontleent haar naam aan het gebied rond de Tunulliarfik Fjord, met de "Flower Valley" met een grote variëteit aan bloemen en planten. Overnachting in Hotel Narsarsuaq.

  Dag 3: Narsarsuaq - Keflavik (dag verlenging mogelijk)

  Gelegenheid voor het maken van excursies (zie onder Details). Een bezoek aan Groenland is natuurlijk niet compleet zonder de grote ijsbergen te bekijken tijdens een cruise door het Qooroq fjord. U kunt van dichtbij de nieuwe ijsschotsen bewonderen die hier van de gletsjer afbreken. Ook een dag wandelen naar een smeltende gletsjer is erg de moeite waard. Diner en overnachting in Hotel Narsarsuaq.

  Dag 4: Narsarsuaq - Keflavik

  De ochtend heeft u heeft u gelegenheid voor het maken van excursies. U vliegt ’s middags terug naar Reykjavik. Vertrek op zaterdags is om 15.55 uur, aankomst 20.20 uur, op dinsdags vertrek om 12.30 uur, aankomst 16.55 uur.
 • Inbegrepen:

  - retourvlucht met Air Iceland Connect van Reykjavik naar Narsarsuaq, incl.taxes (aanbetaling voor ticketgedeelte bij boeking € 1000 pp)
  - 3/4 nachten verblijf in Hotel Narsarsuaq in een kamer met douche/toilet, incl.ontbijt
  - 2 diners (eerste en laatste nacht)
  - reisbegeleiding ter plaatse
  - wandeling door Narsarsuaq met de gids
  - welkoms- en afscheidsbijeenkomst

  Optionele excursiemogelijkheden (ter plaatse afrekenen):

  Erik de Rode viking ruïnes Per boot wordt Erik´s Fjord overgestoken naar de schapenfarm Qassiarsuk, de plaats waar Erik de Rode zich in 985 vestigde. U ziet de ruïnes van Eric´s Farm en de Thorhildur´s kerk. Duur: 3 uur, prijs DKK 750 / ca. € 100 p.p.

  Wandeling naar de Icecap Per bus naar het einde van de weg, vanwaar een 6 km lange wandeling wordt gemaakt door de "Flower Valley" met een kleurrijke sub-arctische flora. Door een berglandschap lopen we naar de 300 m. hoge top, waar we lunchen met fantastisch uitzicht over de gletsjer en de Ice Cap. Als u in goede fysieke conditie bent kunt u verder klimmen om de Ice Cap aan te raken. Duur: 8 uur, prijs DKK 800/ ca. € 108 p.p. (incl.lunch)

  The Village Of Igaliku  Per boot naar de met ijs gevulde Eriks´s fjord naar Itilleq, waar we een 3 km. lange wandeling maken naar Igaliku, een kleurrijk dorpje, waar een rondwandeling wordt gemaakt. na de lunch lopen we weer naar Itilleq en varen terug naar Narsarsuaq. Duur: 8 uur, prijs DKK 1600 / ca. € 216 p.p. (incl.lunch).

  Qooroq Ice Fjord De Groenlandse ijskap produceert jaarlijks ca. 250 miljoen ton ijs door ijsbergen die van de gletsjers afbreken. Vlakbij Narsarsuaq ligt de Qooroq Gletsjer die het fjord vult met witte en blauwe ijsbergen. U kiunt hier genieten van een cocktail bereid met vers gletsjerijs. Per boot vaart u tussen de ijsbergen door waar het, behalve het geluid van krakend ijs, volkomen stil is. Duur: 3 uur, prijs DKK 590 / ca. € 80 p.p. (deze excursie is zonder gids).

  Korte wandeling naar de Ridge Per bus naar het einde van de weg, vanwaar een wandeling wordt gemaakt door de "Flower Valley" met een grote variëteit aan bloemen en planten. Mooi uitzicht van de top over de fjord, rivier en gletsjer. Duur: 3 uur, prijs DKK 400 / ca. € 54 p.p.

  Opmerking: houdt u er rekening mee dat weersinvloeden het programma of vluchtuitvoering kunnen beinvloeden. Voor evt. hierdoor ontstane meerkosten is de reiziger zelf verantwoordelijk.

  Naast de op onze website gepubliceerde reizen kunnen wij op aanvraag nog vele andere tours naar Groenland voor u verzorgen.

 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding