4 dagen Ilulissat - West Groenland

Vanuit Reykjavik

Bestemming:

Reisduur: 3 nachten

Vanaf: 2.217,00 €

 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Hotel Arctic
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Hotel Arctic
 • Photo: Visit Greenland - Mads Pihl
 • Hotel Arctic

Verleng uw IJsland reis met een 4-daagse trip naar het meest spectaculaire deel van Groenland. U vliegt met Air Iceland vanaf Reykjavik Domestic Airport naar Ilulissat in West Groenland. Dit prachtig aan de Ice Fjord gelegen vissersplaatsje staat sinds enkele jaren op de Unesco Werelderfgoedlijst vanwege de soms meer dan 100 meter hoge ijsbergen die ronddrijven in de fjordmonding. Ilulissat telt ca. 4600 inwoners en ligt 200 km. boven de Poolcirkel. U verblijft in het uitstekende viersterren Hotel Arctic. U kunt ter plaatse (optioneel) excursies regelen bij de lokale gids. Hij maakt ook een wandeling met u door Ilulissat, waarbij u o.a. het historische gedeelte van de stad bezoekt, ooit gesticht als Deense handelspost, de haven en de oude kerk.

Vertrek: 20/6-12/9 op zaterdag

Voor een overzicht van de excursiemogelijkheden zie onder: Details

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Reykjavik - Ilulissat

  Ochtendvlucht van Reykjavik naar Ilulissat. Welkomsbijeenkomst met de gids, die u informatie geeft over de excursiemogelijkheden ter plaatse. De gids neemt u mee op een wandeling door Ilulissat waarbij u o.a. het historische gedeelte van de stad bezoekt, ooit gesticht als Deense handelspost, de haven en de oude kerk. ’s Avonds diner in het Ulo Restaurant, met veel Groenlandse specialiteiten, zoals zeewier, muskusos en heilbot. Overnachting in het viersterren Hotel Arctic.

  Dag 2 en 3: Verblijf in Ilulissat

  Verblijf in Ilulissat. U bevindt zich hier 400 km ten noorden van de Poolcirkel en heeft fantastische mogelijkheden voor het maken van excursies. Uw gids kunnen u behulpzaam zijn met het plannen van excursies, een huisbezoek bij de plaatselijke bevolking of een wandeling naar de Icefjord, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Maar mischien wil u alleen maar op het terras zitten om de gigantische ijsbergen voorbij te zien drijven ... Op de laatste avond is het diner inbegrepen.

  Dag 4: Ilulissat - Reykjavik

  Na het ontbijt neemt u met een koffiebijeenkomst afscheid van uw gids en vliegt ’s middags terug naar Reykjavik.
 • Inbegrepen:

  - retourvlucht Reykjavik-Ilulissat met Air Iceland, incl.taxes (aanbetaling voor ticketgedeelte bij boeking € 1000 pp)
  - 3 nachten verblijf in Hotel Arctic in een kamer met douche/toilet, incl.ontbijt
  - 2 diners (2 gangen op eerste dag, 3 gangen op laatste dag)
  - reisbegeleiding ter plaatse
  - wandeling door Ilulissat met de gids (ca.1,5 uur)
  - welkoms- en afscheidsbijeenkomst

  Optionele excursiemogelijkheden (ter plaatse afrekenen):

  De ijsbergen van Sermemiut Waar de weg ophoudt in Ilulissat maken we een wandeling (ca. 3 km) door deze vruchtbare vallei, waar zowel bloemen, als fantastisch mooie ijsbergen te zien zijn. Duur: 3 uur, prijs DKK 425/ ca.€ 57

  Foto sightseeing vlucht over de Icecap Met een klein 5 seater toestel wordt er laag gevlogen over de Ilulissat Ice Fjord met gigantische ijsbergen. Minimaal 4 personen. Duur: 35 minuten, prijs DKK 1795/ ca. € 242 of 1 uur voor ISK2695/ € 364

  Sunset Cruise Tijdens de middernachtzon-periode worden de warme rode kleuren van de zon gereflecteerd op de gigantisch ijsbergen, wat een prachtig schouwspel geeft. Drink een Martini "on the real rocks". Duur: ca. 3 uur, prijs DKK 750/ ca.€ 101.   

  Boottocht Rodebay Per boot naar een kleine, afgelegen gemeenschap, ca. 20 km ten noorden van Ilulisat. Wandeling onder leiding van een gids door het interessante dorpje, vroeger een handelspost. Na de lunch in restaurant H8 in het oude handelsgebouw kunt u individueel nog wat rondkijken. Duur 6 uur, prijs DKK 1500/ ca. € 201 (incl.lunch).   

  Boottocht Ilimanaq Langs hoge ijsbergen varen we zuidwaards naar de kleine nederzetting Ilimanaq (ca. 50 inwoners), waar de bevolking nog uitsluitend van de visserij en jacht moet leven. Bij de pier bezoeken we de oude houten huizen van een voormalig Deense handelspost uit 1730. Na een bezoek aan de kleine kerk lunchen we bij een lokale familie met Groenlandse specialiteiten. Duur 6 uur, prijs DKK 1500/ ca. € 201 (incl.lunch).  

  Eqi smeltende gletsjer Boottocht langs de brede Eqi gletsjer, waar regelmatig grote gedeeltes van afbreken. Met enig geluk bent u getuige van dit zeer spectaculaire fenomeen. Lunch bij de voormalige Inuit nederzetting Ataa op Arveprinsen Island. Op de terugweg kans op het zien van walvissen. Duur: 6-7 uur,  prijs DKK 2900/ ca.€ 390 (incl. lunch).

  Visit The Huskies Ilulissat is een sleegebied, waarvoor er ca. 3500 sledehonden worden gehouden. U bent getuige van het voeren van een sleeteam van 20 hongerige huskies, met een demonstratie van de slee. Duur: 1 uur, prijs DKK 300/ ca.€ 40.  

  Vistrip Per boot wordt er op zee gevist op oa. heilbot, kabeljauw en katvis. Duur: ca.5 uur, prijs DKK 1350/ ca. € 181.   

  Bezoek aan lokale familie U drinkt een kop koffie/thee en cake bij een Groenlandse familie thuis en leert veel over de lokale gebruiken en de Groenlandse bevolking. Duur: ca. 1,5 uur, prijs DKK 325/ ca. € 44.

  Walvissafari Disko Bay Boottour op zoek naar bultrugwalvissen, die veelvuldig voorkomen in de Disko Bay. Duur: 5 uur,  prijs DKK 1350/ ca.€ 181 (incl.lunchpakket)

  Ilulissat Kayak Evening Peddel met een kajak tussen de imposante ijsbergen door onder het licht van de midzomernacht. Incl.transfers vanaf Hotel Arctic. Duur: 3 uur,  prijs DKK 1960/ ca.€ 263

  Rodebay Kayak Master Class Leer kajakken in de indrukwekkende Rodebay onder leiding van een ervaren instructeur. Incl.transfers vanaf Hotel Arctic, bootvervoer, 2 uur kajakken en lunch. Duur: 6 uur,  prijs DKK 3650/ ca.€ 490

  Wandeltocht over de Cecily Trail Ontdek de verschillende arctische plantensoorten en geniet van de ijsbergen in de Disko Bay tijdens deze wandeltocht met een gids langs de kust. De Cecily Trail wordt veel gebruikt voor hondensleetochten in de winter en wandeltrektochten in de zomer. U dient in een goede fysieke conditie te zijn om deel te nemen aan deze tour. Duur: 8 uur,  prijs DKK 1200/ ca.€ 161 (incl.lunchpakket).

  Opmerking: Houdt u er rekening mee dat weersinvloeden het programma of vluchtuitvoering kunnen beinvloeden. Voor evt. hierdoor ontstane meerkosten is de reiziger zelf verantwoordelijk.

  Naast de op onze website gepubliceerde reizen kunnen wij op aanvraag nog vele andere tours naar Groenland voor u verzorgen. Het is mogelijk deze tour met een of twee nachten te verlengen.
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding