Informatie n.a.v. het coronavirus - COVID-19 - IJsland

Voor veelgestelde vragen over het coronavirus zie de website van het ANVR , de IJslandse overheid en Icelandair .

Er is momenteel geen negatief reisadvies (code rood) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van kracht, maar niet noodzakelijke reizen worden ontraden (code oranje). 

Wij hanteren momenteel het volgende beleid ten aanzien van annulering of wijziging:

IJsland reizen met vertrek t/m 9 mei 2020

1.  U kunt uw boeking eenmalig kosteloos omboeken naar een latere datum, met als uiterlijke reisdatum 31 december 2020. Mochten er bij de omboeking tariefswijzigingen ontstaan door beschikbaarheid, seizoen of boekingsklasse dan zullen deze aan u worden doorberekend of gecrediteerd. Low-cost vluchten met Transavia naar Reykjavik kunnen worden omgeboekt naar een andere datum met als uiterste reisdatum 31 oktober 2020.

2. U kunt kiezen voor het verkrijgen van een zogenaamde Corona-voucher voor het aan ons betaalde bedrag. Reizigers kunnen met deze voucher de geannuleerde reis op een later tijdstip opnieuw boeken en alsnog op vakantie te gaan. Ook ben je als reiziger met de Corona-voucher er zeker van dat je reissom veiliggesteld is, mocht je reisorganisatie in financiële problemen komen.

3. U kunt de reis annuleren tegen betaling van de annuleringskosten volgens de ANVR Reisvoorwaarden.

IJsland reizen met vertrek tussen 10 mei en 31 mei 2020

1.  U kunt uw boeking eenmalig kosteloos omboeken naar een latere datum, met als uiterlijke reisdatum 31 december 2020. Mochten er bij de omboeking tariefswijzigingen ontstaan door beschikbaarheid, seizoen of boekingsklasse dan zullen deze aan u worden doorberekend of gecrediteerd. Low-cost vluchten met Transavia naar Reykjavik kunnen worden omgeboekt naar een andere datum met als uiterste reisdatum 31 oktober 2020.

2. U kunt de reis annuleren tegen betaling van de annuleringskosten volgens de ANVR Reisvoorwaarden.

IJsland reizen met vertrek vanaf 1 juni 2020

Wijziging en annulering volgens de reguliere ANVR Reisvoorwaarden.

Voorwaarden BBI Travel Corona-voucher 

Deze voucher zal het nummer dragen van de originele boeking.

* De voucher is geldig tot 1 jaar na uitgifte. U dient uw nieuwe reis te reserveren binnen een jaar na uitgifte (vertrek hoeft dus niet binnen een jaar na uitgifte te zijn).
* Indien uw nieuwe reis een hogere reissom heeft, moet het verschil worden bijbetaald
* Indien uw nieuwe reis goedkoper is ontvangt u een nieuwe voucher voor het nog te besteden bedrag, dat ook gebruikt mag worden voor een andere reis binnen de originele geldigheidsduur van 1 jaar.
* Deze voucher is inwisselbaar bij een nieuwe reservering van een pakketreis (combinatie van vervoer, accommodatie en evt. andere reisdiensten) van BBI Travel.
* Bij vliegvakanties moet gebruik gemaakt worden van dezelfde luchtvaartmaatschappij. Bij Transavia low-cost vluchten is de uiterlijke reisdatum 31/10/2021.
* Als u uiteindelijk besluit geen gebruik te maken van de voucher, is de reisaanbieder die de voucher heeft verstrekt verplicht de volledige waarde terug te betalen, uiterlijk aan het eind van de SGR-dekkingstermijn van 1 jaar na uitgifte, maar niet eerder dan na 6 maanden na de uitgifte van de voucher. 
* De voucher staat op naam van de hoofdboeker en is niet overdraagbaar.
* De voucher is niet geldig voor losse vliegtickets.

Zie ook de websites van ANVR en SGR voor meer informatie en veel gestelde vragen over de Corona-voucher.

Het coronavirus valt niet onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds . Deze dekt uitsluitend calamiteiten die zijn ontstaan door een natuurramp of molest en gezondheidsrisico’s en ziektes vallen hier niet onder.

Voor vragen over de dekking die wordt gegeven door een reisverzekering en/of annuleringsverzekering zie de website van het Verbond Van Verzekeraars.

Momenteel volgen wijzigingen in de informatie en in-reis-bepalingen elkaar snel op. We doen ons best de hier getoonde informatie actueel te houden maar aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden of onvolledigheden. Aan deze webpagina kunnen geen rechten worden ontleend.

KOSTELOOS ANNULEREN GARANTIE VOOR NIEUWE RESERVERINGEN:
Wij kunnen ons voorstellen dat u momenteel afwachtend bent bij het maken van een nieuwe boeking, maar ook aan de coronavirus crisis zal een einde komen. Om u toch in de gelegenheid te stellen zonder veel risico te boeken geven wij u de garantie dat u de boeking tot 30 dagen voor vertrek kosteloos kan annuleren, dus plan gerust uw reis ! Dit aanbod is geldig voor vanaf 17 maart 2020 geboekte reizen met vertrek t/m 31 oktober 2020. Dit geldt voor alle vliegreizen met Icelandair of onze chartervlucht van Rotterdam naar Akureyri, maar geldt niet voor de low-cost vluchten met Transavia van Amsterdam naar Reykjavik.

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding