"Suomi" 17-Daagse hotelrondreis incl. vlucht & huurauto

Bestemming: Finland

Reisduur: 16 nachten

Vanaf: 1.525,00 €

Een schitterende rondreis die u voert door alle windstreken van Finland. U komt in het oosten langs de Fins-Russische grens en door Karelië. Vervolgens doorkruist u het Saimaa-merengebied op weg naar Lapland en Rovaniemi op de poolcirkel. Dan daalt u af langs de kust van de Botnische golf terug naar Zuid Finland.  
Tijdens deze zéér complete route verblijft u op elke locatie twee nachten in goede middenklasse hotels. U heeft zo de gelegenheid om de omgeving van uw comfortabele verblijfplaats op ontspannen wijze te verkennen.    

Reisschema  

Amsterdam - Helsinki per KLM lijndienstvlucht
2 n Scandic Imatran Valtionhotel - Imatra (260 km)
2 n Sokos Hotel Puijonsarvi - Kuopio (240 km)
2 n Holiday Club Katinkulta - Vuokatti (210 km)
2 n Sokos Hotel Kuusamo - Kuusamo (265 km)
2 n Sokos Hotel Vaakuna - Rovaniemi (225 km)
2 n Sokos Hotel Arina - Oulu (225 km)
2 n Sokos Royal Hotel - Vaasa (350 km)
2 n Sokos Hotel Ilves - Tampere (215 km)      
Helsinki-Amsterdam per KLM lijndienstvlucht (171 km)

Tijdens de reis is een auto cat. A (Nissan Micra of soortgelijk) inbegrepen. Voor de voorwaarden en toeslagen overige categorieën klik hier.
Bij de prijsopgave kunt u de overige categorieën kiezen zodat u de juiste prijs krijgt.

Uiteraard is het ook mogelijk om met uw eigen auto deze reis te maken. Vraag ons naar de correcte prijzen met of zonder overtocht.

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 naar Finland

  Vanuit Nederland vliegt u rechtstreeks naar de Finse hoofdstad Helsinki. Uw huurauto staat klaar op de luchthaven en na het inladen van uw koffers begint u uw reis door Finland.

  U rijdt via Kotka, het vestingstadje Hamina en Lappeenranta naar Imatra.

  Dag 2 Imatra

  In de omgeving van Imatra zijn genoeg dingen te doen. Een bezoek aan het natuurwonder Punkaharju is de moeite meer dan waard.
  Ook moet u beslist een kijkje gaan nemen bij de Vuoksijokirivier, die zich met een 19 m hoge waterval door een kilometerslange kloof naar beneden stort en verder stroomt naar het Ladogameer (in Rusland). Sinds hier in 1928 een grote stuwdam met waterkrachtcentrale werd gebouwd is de rivier opgedroogd. Maar in de zomermaanden juni en juli worden ieder weekend ’s avonds de sluizen twintig minuten opengezet, zodat u het spektakel in de Imatran Koski weer even kunt meemaken. Uit luidsprekers schalt dan de toepasselijke muziek ’het kookt in de stroom’ uit de Finlandiasymfonie van Sibelius. De Imatra waterkrachtcentrale is de grootste van Finland en is ’s zomers te bezoeken.

  Dag 3 richting Kuopio

  Middels een traject via Savonlinna, waar in de middeleeuwse waterburcht Olavinlinna ieder jaar het operafestival wordt gehouden, rijdt u naar Kuopio.

  Dag 4 Kuopio

  Kuopio wordt omringd door meren. Een mooie boottocht maken is hier dan ook een aanrader. De Puijo Toren is 75 m hoog en de eerste toren in Scandinavië met een ronddraaiend restaurant bovenin. U heeft een schitterend uitzicht over de omgeving waar u overigens heerlijk kunt wandelen. Kuopio Kunstmuseum is gevestigd in een voormalig bankgebouw en heeft vooral werken van lokale schilders. De belangrijkste thema’s zijn natuur en milieu. In het Kuopio Cultuurhistorisch Museum kunt u in elf houten huizen zien hoe de mensen in Kuopio leefden vanaf de 18e eeuw tot de dertiger jaren. Het Natuurhistorisch Museum laat met botanische en zoölogische collecties zien hoe de natuur er heel vroeger uit zag, met de mammoet als pronkstuk.
  In de zomer kunt u in Kuopio volop wandelen, zeilen, waterskiën, windsurfen of met een cruise mee. Vanuit het centrum van Kuopio kunt u naar de talloze stranden wandelen om te zwemmen en te zonnebaden.

  Dag 5 naar Vuokatti

  Vandaag rijdt u via Nurmes, dat met het Bombahuis het centrum van de Karelische cultuur is, door een landschap met beboste heuvels naar Vuokatti. U verblijft hier midden in de natuur in het Holiday Club Katinkulta.

  Dag 6 Vuokatti

  Het hotel beschikt over veel faciliteiten, zoals o.a. een golfbaan en een tropisch zwemparadijs. In alle rust kunt u van de natuur genieten middels een wandeling of fietstochtje in de omgeving, het is ook mogelijk een beren- of beversafari maken.
  U kunt ook een dagtocht naar Kuhmo maken. De streek rond Kuhmo speelde een grote rol in het ontstaan van de Kalevala, het Finse nationale epos. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Kalevala themapark, een openluchtmuseum met historische gebouwen en een expositie over de Kalevala (een paar km buiten Kuhmo). Andere bezienswaardigheden in Kuhmo zijn het Kuhmo Arts Center, een concert- en cultuurcentrum, bekend van het Kuhmofestival voor kamermuziek.

  Dag 7 richting Kuusamo

  U vervolgt de reis naar Kuusamo. U komt door een gebied met wild stromende rivieren en stroomversnellingen en passeert het veld met de "silent people"...

  Dag 8 Kuusamo en het Oulanka Nationale Park

  Verblijf in Kuusamo en gelegenheid tot het maken van een wandeling door het Nationale Park Oulanka of één van de andere activiteiten in de omgeving. Kuusamo is vooral aantrekkelijk om haar natuurlijke schoonheid. Het is een stad met meer cultuur dan architectuur. De stad is aan het einde van de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest en daarna weer haastig opgebouwd waarbij niet echt op schoonheid is gelet. De Kerk van Kuusamo is een oude houten kerk die samen met de rest van de stad, volledig is platgebrand. Tijdens de terugtocht in 1944 hebben de Duitsers de kerkklokken van Kuusamo begraven om te voorkomen dat ze in Russische handen zouden vallen. SS-ingenieurs die de oorlog hadden overleefd hebben in 1959 meegeholpen om de klokken weer op te graven. Dezelfde kerkklokken hangen in de nieuwe kerk. In het Kuusamo Openluchtmuseum vindt u een model en foto’s van het Kuusamo van voor de vernielingen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Dag 9 naar de Poolcirkel

  Vandaag rijdt u Lapland binnen naar Rovamiemi, dat op de poolcirkel ligt. U zult een geleidelijke verandering in het landschap bespeuren.

  Dag 10 Rovaniemi

  Rovaniemi de hoofdstad van Lapland en ligt zo’n tien km ten zuiden van de Poolcirkel. Vanwege de prachtige ongerepte natuur en de vele recreatiemogelijkheden is Rovaniemi een perfecte toeristische bestemming. Het Artikum is een bijzonder museum over het leven in de poolstreek en in Santapark woont de bekendste inwoner van de stad, de kerstman...

  Dag 11 zuidwaarts

  U vertrekt zuidwaarts langs vele rivieren met daarin de houtvlotten op weg naar de houtstad Kemi. Uw bestemming is Oulu aan de Botnische Golf.

  Dag 12 Oulu

  In deze levendige havenstad herinneren de oude teerpakhuizen aan het rijke verleden. Maak vandaag een tochtje naar het eiland Hailuoto, waar de natuur mooi is en u de sfeer van een oud vissersplaatsje kunt proeven. Op het eiland Turkansaari, in de Oulujokirivier, is een openlucht museum te bezoeken, dat bestaat uit een verzameling traditionele gebouwen en zelfs een echte boerderij en een originele kerk uit 1694.
  Kauppatori is het levendigste marktplein van heel Finland en de ligging aan het water is schitterend. Rondom het plein staan oude pakhuizen waar u nu de horeca en ambachtelijke winkels kunt vinden.
  De Oulun Tuomiokirkko, een imposante kerk uit 1777, is door brand vernield en weer liefdevol opgebouwd. Let u vooral op de koepel en gewelven in Renaissance-stijl.

  Dag 13 langs de Botnische kust

  Langs de Botnische kust, met ter hoogte van Kalajoki de fraaie stranden en duinen, gaat u op weg naar de kustplaats Vaasa. Het is ook mogelijk om vanaf Kokkola de eilandenroute te volgen langs idyllische kustplaatsjes waar de Zweedse invloed nog altijd merkbaar is.

  Dag 14 Vaasa

  U verblijft in Vaasa waar de resten van het Zweedse koloniale verleden nog voelbaar zijn. In de omgeving liggen vele eilandjes en schiereilanden waar prachtige tochten kunnen worden gemaakt.
  Vaasa kreeg in 1606 stadsrechten van de Zweedse koning Karel IX Wasa en kreeg kort daarna de naam van diens familie. Het oude, houten Vaasa werd in 1852 grotendeels door brand verwoest. De stad werd zeven kilometer verderop herbouwd, waardoor het ineens dicht aan zee kwam te liggen.

  Dag 15 onderweg naar Tampere

  U verlaat de kuststreek op weg naar Tampere. Onderweg rijdt u door een prachtig landschap en kunt u stops maken bij Seinäjoki met het door Alvar Aalto ontworpen stadscentrum, en Ähtäri. Hier ligt een interessante wildpark dat zich specialiseert in dieren uit Noord-Europa.

  Dag 16 Tampere

  U verblijft in een verrassend levendige stad, die groot is geworden door de textielindustrie. De oude binnenstad van Tampere is het aantrekkelijkste gedeelte voor bezoekers. In het centrum kunt u de Tammerkoski stroomversnellingen bewonderen, flaneren over het Keskutoriplein, uitgebreid winkelen en naar hartenlust eten en drinken in de vele restaurants en cafés.
  Hatanpää Arboretum is een gigantisch park dat bestaat uit een rozentuin, een rotstuin en ruim 500 soorten planten. Het Hatanpää landhuis herbergt een verzameling van 5000 poppen uit de hele wereld. U kunt hier wandelen, fietsen en picknicken in de zomer. Pyynikki uitkijktoren is gelegen in een prachtig recreatiegebied met een schitterend uitzicht over de twee meren en Tampere stad.

  Dag 17 terugreis

  Vertrek voor de terugreis naar Nederland vanuit Helsinki. Na het inleveren van uw auto op de luchthaven vertrekt u met een directe vlucht naar Amsterdam.
  Wilt u de verrassende Finse hoofdstad nog verkennen dan kunnen wij een extra overnachting van harte aanbevelen.
 • Diner en ontbijt
  De reissom is gebaseerd op logies en ontbijt. Echter, door halfpension bij te reserveren verzekert u zich van een voordelig tarief voor uw diners.
 • Algemene informatie Finland

   
  STREEKINFORMATIE & BEZIENSWAARDIGHEDEN
   

  FINLAND

  HET LAND 
  Finland is ruim acht keer zo groot als Nederland en heeft 5,4 miljoen inwoners, waarvan de meesten in het zuiden en dan met in en rond de hoofdstad Helsinki wonen. In dit zeer dunbevolkte land kunt u volop genieten van de natuur. Finland is voor bijna 70% bedekt met bossen én staat bekend als het land met duizend meren. In werkelijkheid zijn dit er zelfs veel meer: in totaal wel zo’n 188.000. Daarnaast zijn er 180.000 eilanden en 37 nationale parken te vinden. Met recht een eldorado voor de natuurliefhebber.

  Lange tijd is Finland deel geweest van het Zweedse Rijk, namelijk van 1200 tot 1809. In 1809 werd Finland veroverd door Rusland. Sinds 6 december 1917 is Finland een zelfstandige republiek. De Zweedse en Russische historie is nog steeds terug te vinden in het hedendaagse Finland.


  Helsinki / Visit Finland

  REISINFORMATIE
  Finland is op diverse manieren aan te reizen. Per vliegtuig kan vanaf Schiphol rechtstreeks gevlogen worden naar Helsinki. Vanuit Helsinki is een groot aantal andere Finse luchthavens te bereiken, waaronder Kuopio, Rovaniemi, Kajaani, Oulu, Ivalo en Kittilä.
  In de winterperiode worden Ivalo, Kittilä, Rovaniemi en Kuusamo daarnaast ook rechtstreeks aangeboden door een chartermaatschappij.
  Wie liever met eigen auto reist, kan per ferry naar Finland. Finnlines biedt afvaarten aan vanaf Travemünde in Duitsland naar Helsinki. Een andere mogelijkheid is om via Zweden te reizen. Vanuit Stockholm kan met Silja Line of Viking Line naar Helsinki gevaren worden.
  Zweden is aan te reizen op verschillende manieren zoals: overtocht met Stena Line van Kiel naar Gotenburg, per Finnlines van Travemunde naar Trelleborg of via de Sontbrug tussen Kopenhagen en Malmö. Voor deze brug geldt dat tol betaald dient te worden.

  TIJDSVERSCHIL
  In Finland is het één uur later dan in Nederland.

  PASPOORT
  Nederlanders hebben een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Voor andere nationaliteiten kan een visum vereist zijn. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor geldige reisdocumenten.

  VALUTA
  De valuta in Finland is de Euro. Creditcards als Visa en Mastercard zijn gangbare betaalmiddelen. Met uw bank- of giropas kunt u bij bankautomaten pinnen.  

  TAAL
  De officiële talen zijn Fins en Zweeds, maar de meeste mensen spreken tevens goed tot redelijk Engels en Duits. Samisch is de moedertaal van de Sámi, woonachtig in Lapland.

  Rendierenfarm

  ELEKTRICITEIT
  Het voltage in Finland is 230 volt. De stekkers zijn hetzelfde als in Nederland.

  MOBIEL TELEFONEREN
  In de bewoonde gebieden heeft u een goed bereik met uw mobiele telefoon, in afgelegen gebieden kan het bereik minder zijn.

  DAGLICHT
  De noordelijke ligging van Finland heeft invloed op het daglicht. In het noorden, in Lapland, komt de zon in december helemaal niet op en is het overdag schemerig. Dit is een zeer bijzondere ervaring. De Lappen zelf spreken van blauw licht, dit omdat de witte sneeuw weerkaatst en het ’donker’ niet pikdonker maakt, maar juist een blauwe gloed geeft. Vanaf januari worden de dagen weer langer. In maart is het dan zelfs langer licht dan in Nederland. De dagen worden steeds langer tot in de zomer gedurende een periode de zon helemaal niet ondergaat: de middernachtzon. De periode waarin dit verschijnsel te bewonderen is, is afhankelijk van de ligging ten opzichte van de poolcirkel. In het zuiden van Lapland gaat de zon gedurende een maand niet onder, terwijl in Noord-Lapland de zon van half mei tot eind juli niet onder de horizon zakt.  

  Midzomernacht / Visit Finland

  AUTORIJDEN
  Finland kent nagenoeg geen snelwegen waardoor de gemiddelde snelheid lager en de gemiddelde reistijd langer is dan in Nederland. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de tweebaanswegen goed berijdbaar. Er zijn geen tolwegen in Finland. Winterbanden zijn verplicht van 1 december tot 1 maart.

  FEESTDAGEN
  Bijzondere feestdagen in Finland zijn:

  20-26 juni: Juhannus, midzomerdag- en nacht (op vrijdag-zaterdag)
  begin november: Allerheiligen
  06 december: Onafhankelijkheidsdag 
 • Reisbeoordelingen

  8,8 Jozef O. | 28.06.2017 "Suomi" 17-Daagse hotelrondreis incl. vlucht & huurauto

  Ouder stel

  Het hotel in Vuokatti (Holyday Club Katinkulta) was niet echt ons ding. Gelukkig hadden wij ons verblijf reeds op voorhand van 2 naar 1 nacht gebracht. Het was ook het enige hotel, waar aan de receptie onvoldoende Engels gesproken werd. Er was die avond ...
  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 9
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
  8,0 Guido S. | 09.01.2018

  Jong stel

  Boekingsproces 8
  Reisdocumenten 8
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 8
  Algehele beoordeling 8
  Prijs/kwaliteit 8
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding