11-Daagse vlieg/busrondreis Schotland & Ierland

Bestemming: Ierland

Reisduur: 10 nachten

Vanaf: 2.453,00 €

Fantastische combinatiereis, met verblijf in uitstekende 1e klas hotels. U reist in een internationaal gezelschap, wat vaak een erg leuke sfeer oplevert, met engelstalige reisleiding. U bezoekt o.a. Glasgow, Loch Lomond, Loch Ness, Edinburgh, Belfast, Dublin, Blarney Castle, Kerry en de Cliffs Of Moher. U vliegt heen naar Glasgow en terug vanuit Dublin. Alle entrees, 6 diners en alle excursies tijdens de reis zijn inbegrepen. Inbegrepen zijn o.a. een bootcruise op Loch Ness, whiskeyproeverij, Schotse avond, Middeleeuws banket in een kasteel en een tocht met paard en wagen langs de betoverende meren van Killarney. Bijna alle vertrekdata (meermaals per week van maart tot november !) gaan al gegarandeerd door. Deze rondreis is een echte "bestseller".

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Glasgow

  Ochtendvlucht van Amsterdam naar Glasgow met KLM. Na aankomst transfer naar uw hotel. Om 14.30 uur vertrekt u voor een rondrit door de stad, die floreerde in de Victoriaanse tijd en destijds het centrum was voor de scheepsbouw en handel. U bezoekt George Square, met het fraai gerestaureerde Provand’s Lordship, het oudste gebouw van Glasgow (1471). Na een welkomstborrel dineert u in het hotel.

  Dag 2: Glasgow - Loch Lomond - Loch Ness - Nairn

  We rijden langs het adembenemende Loch Lomond, omringd door een prachtig heuvellandschap. Via de Glen Coe vallei, bekend vanwege het Campbell bloedbad van de MacDonald clan in 1692 en Fort William bereiken we Speanbridge Woolen Mills, met een grote collectie Schotse artikelen. In Fort Augustus maken we een boottochtje over Loch Ness, waarbij natuurlijk wordt uitgekeken naar het monster "Nessie". Diner en overnachting in Nairn.

  Dag 3: Nairn - St. Andrews - Edinburgh

  Bezoek aan de Blair Athol Distillery in Pitlochry, waar we een rondleiding krijgen en uiteraard de whiskey ook kunnen proeven. Vervolgens naar St.Andrews, met haar wereldberoemde golfbaan en de oudste universiteit van Schotland. Er wordt overnacht in Edinburgh. ’s Avonds wonen we een traditionele Schotse avond bij met diner (met specialiteiten zoals haggis) en een muziek- en dansshow.

  Dag 4: Verblijf in Edinburgh

  ’s Ochtends maken we een stadsrondrit door Edinburgh met een lokale gids. U rijdt door de levendige Princess Street en maakt een wandeling over de Royal Mile, met smalle steegjes, met hoge middeleeuwse huizen. Bezoek aan Edinburgh Castle, waar de Schotse kroonjuwelen worden bewaard en de Stone Of Scone. Als u tussen 4 en 25 augustus vertrekt zijn er kaarten inbegrepen voor de Royal Military Tattoo. Diner op eigen gelegenheid. Overnachting in Edinburgh.

  Dag 5: Edinburgh - ferry Cairnryan - Belfast - Dublin

  Vroeg vertrek uit Edinburgh. We rijden in zuidelijke richting door Ayrshire langs de kust naar Cairnryan, waar we aan boord gaan van de ferry naar Belfast. Lunch aan boord inbegrepen. Bezoek aan Titanic Belfast, met een interessante expositie over de bouw van dit beroemde schip. Naast het modern vormgegeven gebouw ligt het dok waar het schip is gebouwd. Hierna rijden we naar Dublin. Overnachting in het centrum van Dublin. Diner op eigen gelegenheid.

  Dag 6: Verblijf in Dublin

  Stadstour door Dublin met haar chique winkelstraten rond Grafton en Nassau Streets, elegante Georgian pleintjes en de standbeelden van het Famine Memorial. Wandeling over de campus van Trinity College met een studentengids. U ziet het prachtige, door monniken gekalligrafeerde, Book Of Kells, een manuscript uit de 8e eeuw. ’s Avonds maken we een diner cruise, met aan boord traditionele Ierse muziek. Overnachting in Dublin.

  Dag 7: Dublin - Blarney Castle - Killarney

  Via de Midlands rijden we in zuidelijke richting en maken een fotostop bij de Rock Of Cashel. Bezoek aan een farmhouse met tea & scones, waar we tevens een schaapherders demonstratie krijgen. Vervolgens naar Blarney Castle, waar men volgens de legendes de Ierse welbespraaktheid krijgt als men de ´Blarney Stone´ kust bovenin in het kasteel.  . Naast het kasteel ligt Blarney Woolen Mills, een grote winkel met allerhande Ierse artikelen, zoals kristal, wollen sweaters en andere souvenirs. Diner en overnachting in Killarney, de hoofdstad van het prachtige graafschap Kerry, met haar veelbezongen meren en bergen. ’s Avonds kunt u kennismaken met een van de "sing song" pubs in het levendige centrum.

  Dag 8: Ring Of Kerry

  ’s Ochtends maken we een tochtje langs het meer met paardenkoetsjes, de zogenaamde "jaunting cars". Daarna rijden we de beroemde ‘Ring Of Kerry’, met verbluffende uitzichten over de meren, bergen en Atlantische Oceaan.  Via een brug naar Valentia Island en bezoek aan de Skellig Experience, een expositie over deze eilanden voor de kust, waar vroeger monniken in afzondering woonden. We lunchen in een gezellige pub in Sneem (inbegrepen). Via Moll’s Gap terug naar Killarney. ’s Avonds bent u vrij om het diner te gebruiken in een van de vele restaurants of pubs van Killarney. Overnachting in het Killarney Avenue Hotel.

  Dag 9: Killarney - Cliffs Of Moher - Bunratty

  Met een ferry steken we de monding van de Shannon rivier over naar de Atlantische kust van County Clare, met de spectaculaire Cliffs Of Moher rotswanden.  Er wordt overnacht in het Bunratty Castle Hotel, dat naast het Bunratty Folk Park (openluchtmuseum) ligt en de beroemde pub Durty Nellies. ’s Avonds bezoeken we een middeleeuws banket in Bunratty Castle.

  Dag 10: Bunratty - Galway - Dublin

  ’s Ochtends maken we een wandeling door het centrum van de gezellige universiteitsstad Galway. Daarna gaan we op weg naar Dublin en maken onderweg een stop in Clonmacnoise, een in 546 door St. Ciaran gestichte kloostergemeenschap aan de oever van de Shannon rivier. Er zijn hier Keltische kruizen, ronde torens en ruïnes van middeleeuwse kerkjes te zien. Overnachting in het centraal gelegen Maldron Hotel Pearse Street in Dublin.

  Dag 11: Dublin - Amsterdam

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.
 • Inbegrepen:

  - Vlucht Amsterdam - Glasgow met KLM, incl.1 stuk ruimbagage per persoon
  - Vlucht Dublin - Amsterdam met Aer Lingus, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon
  - Transfer Glasgow Airport - hotel
  - 10 overnachtingen in uitstekende hotels
  - 10 x ontbijt
  - Welkomstdrankje
  - Reisbegeleiding door professionele gids (engelstalig)
  - Schotse avond incl.diner in Edinburgh
  - Dublin Canal Cruise diner met live muziek
  - Bunratty Castle Medieval Banquet
  - 3 x 3-gangen diner in hotel
  - 1 x lunch aan boord van de ferry over de Ierse Zee
  - 1 x pub lunch in Sneem
  - Sightseeing tour in Glasgow, Edinburgh en Dublin
  - Loch Ness boottocht
  - Blair Athol Distillery whisky tasting en rondleiding
  - Gereserveerde plaatsen Royal Edinburgh Military Tattoo (bij vertrek tussen 4 en 24 aug)
  - Ferries van Schotland naar Ierland en over de Shannon rivier
  - Farmhouse tea & scones met schaapherder demonstratie
  - Jaunting car trip in Killarney
  - Wandeltour in Glasgow en Dublin Trinity College
  - All lokale belastingen, service charges & bagage behandeling in de hotels van 1 koffer per persoon.
  - Gratis wifi in de bus en hotels
  - Transfer hotel - Dublin Airport

  Prijzen en vertrekdata: zie online prijsopgave

  Overnachtingshotels:  

  1 nacht Doubletree by Hilton Glasgow Central Hotel ****

  1 nacht Newton Hotel, Nairn ****

  2 nachten Dalmahoy Hotel & Country Club, Edinburgh ****

  2 nachten Hyatt Centric, The Liberties Dublin ****

   

  2 nachten Killarney Avenue Hotel, Killarney ****

  1 nacht Bunratty Castle Hotel, Bunratty ***

  1 nacht Maldron Hotel Pearse Street, Dublin ***


 • Informatie Ierland


  Klik hier voor informatie over vluchtschema’s en vliegtarieven.  

  Klik hier voor autohuurprijzen en voorwaarden.


  Het land

  De Ierse Republiek telt ongeveer 4,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 69.825 km² (ongeveer twee keer zo groot als Nederland). In het noordoosten grenst de Republiek aan Noord Ierland , wat een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak het klaverblad (shamrock) gebruikt als nationaal symbool. De officiële naam van de Ierse Republiek is Poblacht Na h ’Éireann, in het kort : Éire. 
  Bevolking
  Vanaf rond 1850 is het inwoneraantal sterk gedaald door o.a. de hongersnood van 1846 en doordat velen naar de Verenigde Staten emigreerden. Het aantal Ieren daalde van 6,5 miljoen tot 2,8 miljoen in 1961. Nu leven er ongeveer 4,5 miljoen mensen in het zeer dunbevolkte Ierland. Ruim een kwart van het totale aantal inwoners woont in de hoofdstad  Dublin, iets meer dan 1 miljoen. Andere grote steden zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Ierland is sinds 1973 lid is van de Europese Unie. Hierdoor nam de welvaart flink toe en kwamen er de laatste jaren tienduizenden immigranten naar Ierland, vooral Ieren die weer naar hun vaderland wilden terugkeren.

  Taal
  De voertaal is in Ierland is Engels, maar in de wat meer afgelegen streken aan de gehele westkust spreekt men Iers (Gaelic), de oude Keltische taal. Deze streken waar ongeveer 70.000 Ieren het oude Iers nog beheersen, heten "The Gaeltacht. De Ieren zijn afstammelingen van de Kelten, net zoals de inwoners van Schotland, Wales en Bretagne, het Gaelic is hier dan ook aan elkaar verwant.

  Religie
  De meeste Ieren zijn rooms-katholiek, de protestanten zijn veruit in de minderheid. Beide groepen leven hier vreedzaam naast elkaar, dit in tegenstelling tot Noord-Ierland. Veel Ieren gaan nog minstens een keer per week naar de kerk.

  Cultuur
  De Ieren zijn erg trots op hun al duizenden jaren oude cultuur en houden veel tradities in ere, zoals de viering van St. Patrick’s Day op 17 maart, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat, en het eten van Irish Stew (beef met wortels en kool) tijdens Halloween. De traditionele muziek hoort u overal, van de pubs tot in de stadscentra en er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. De bekendste instrumenten die worden bespeeld zijn de ‘’bodhrán’’, een soort handtrommel, de viool en de ‘’tin whistle’’. Dansen wordt door de Ieren als een zeer serieuze zaak gezien (wij noemen bijv. de Riverdance) en door het hele land worden danswedstrijden gehouden. In een ‘’Céili kunt u zelf proberen mee te dansen met de Ieren.  De pub speelt een grote rol in het leven van de Ieren. Men gaat niet alleen naar de pub om te drinken, maar ook om te filosoferen over het bestaan, verhalen te vertellen en te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon rustig bij het knappende haardvuur te zitten onder het genot van een pint Guinness. De pub wordt als een soort openbare huiskamer gezien, waar men elkaar ontmoet en geniet van traditionele muziek, waarbij iedereen vaak spontaan meedoet.

  Tijdsverschil
  Het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

  Geld
  De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro. In Noord Ierland betaal je met Britse ponden. Pinautomaten zijn er alleen in de grotere plaatsen.

  Voltage
  Het voltage in Ierland is 220 Volt. U heeft wel een verloopstekker nodig (behalve voor scheerplug).

  Klimaat
  Ierland heeft dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom een gematigd zeeklimaat dat geen warme zomers en strenge winters kent. Het Ierse weer staat bekend als wisselvallig en wordt wel eens omschreven als ‘vier seizoenen in een dag’. De temperatuur varieert van ongeveer 5-7 °C in januari en februari tot ongeveer 16-18 °C in juli en augustus. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met gemiddeld 6 tot 7 uur zon per dag. In het oosten valt in de maanden juni, juli en augustus ongeveer evenveel regen als in Nederland: +/- 200 mm. In het westen van Ierland valt in diezelfde periode zo’n 250 tot 300 mm regen, in de bergachtige gebieden nog iets meer. De Ierse zomers zijn aangenaam, maar extreem hoge temperaturen zijn er zeldzaam. De warmste gebieden van het land liggen in het zuiden.

    

  Roken
  In Ierland geldt een algeheel rookverbod in openbare ruimtes. Dit geldt ook voor cafés en restaurants.

  Rijden in Ierland
  In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg. Rechts heeft altijd voorrang (behalve op T-splitsingen, hier heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang) / het bord "yield right of the way" = altijd voorrang verlenen. De maximum snelheid binnen de bebouw­de kom is 50 km. per uur, buiten de bebouwde kom op nationale wegen 100 km en regionale wegen 80 km. per uur. 1 mijl = 1,6 km. en 1 gallon = 4,55 liter.

  Alarmnummers
  Het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is in de Republiek Ierland 112 of 999 en in Noord Ierland 999.


  Streekinformatie

  Klik hier voor Zuid West Ierland

  Klik hier voor Zuid Oost Ierland


  Klik hier voor West Ierland


  Klik hier voor Oost Ierland


  Klik hier voor Noord Ierland


  Klik hier voor Dublin


  Klik hier voor Belfast


  Handige Links

  www.ierland.nl                            Landinformatie
  www.visitdublin.com                Informatie Dublin
  www.gotobelfast.com             Informatie Belfast
 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding