Wild Wicklow tour vanuit Dublin

Bestemming: Ierland

Reisduur: nachten

Vanaf: 34,00 €

Dagtocht naar de Wicklow Mountains, ten zuiden van Dublin. Na een korte stadstour brengt een zeer entertainende chauffeur u via Dalkey en Killiney, waar de Ierse "rich and famous" wonen (o.a. Bono), naar Avoca, voor een koffiestop bij de handweverij. Daarna naar de kloosterruïnes van Glendalough, met een ronde toren uit de 6de eeuw, gelegen in een schitterende vallei tussen twee meren. Er wordt een wandeling gemaakt naar het Upper Lake. Na de lunch in een traditionele Ierse pub (niet inclusief) via Lough Tay naar de spectaculaire Sally Gap (filmlocatie van o.a. Braveheart), met adembenemende uitzichten over de bergen, meren en heide- en turfvelden.
 
Vertrek: dagelijks

Duur:
08.50-17.30 uur

Opstapplaatsen:
 
08:50 u.
Shelbourne Hotel, St Stephens Green
09:20 u.
Rieu Gresham Hotel, 23 O’ Connell Street
09:40 u.
Ballsbridge Hotel, Pembroke Road (bushalte)
10:00 u.
Dun Laoghaire Ferry Terminal
17:30 u.
Aankomst Ballsbridge Hotel & Trinity College.

Prijs:
 € 34 per persoon
 
 • Dag tot dag beschrijving

 • Oost Ierland

  The Ancient East
  In Oost Ierland vindt u op veel plaatsen eeuwenoude overblijfselen uit de rijke historie van dit gebied, die zelfs tot 5000 jaar geleden terugvoeren. In dit toeristisch minder ontdekte gebied kunt u vele historische kastelen, ruines, grafheuvels en andere monumenten bezoeken, waar u alles te weten kunt komen over de invloed die de Christenen, Vikingen en Noormannen op dit gebied hebben gehad.

  Boyne Valley
  In de vallei van de Boyne rivier, iets ten noorden van Dublin, vindt u vele historische monumenten die u kunt bezoeken zoals: Trim Castle, Mellifont Abbey,  de High Crosses van Kells, de Hill Of Slane, de grafheuvels bij Loughcrew en de kloosterruines van Monasterboyce, met een round tower. Op de magische Hill Of Tara regeerden vanaf 200 voor Christus de Ierse "High Kings".

   

  U kunt hier ook de grafheuvels van Knowth en Newgrange bekijken. Deze kunnen met een gids worden bezocht vanaf het Brú na Bóinne Visitor Centre in Donore. De grafheuvels in Knowth worden omringd door kransstenen met fraaie inscripties, zoals de megalithische spiraal. In Newgrange kunt u door een lange smalle gang in de grafkamer zelf komen. Deze gang werd vermoedelijk ook als zonnewijzer gebruikt; alleen op 21/12, de kortste dag van het jaar komt het zonlicht precies tot achterin de gang.

  Wicklow Mountains
  De lieflijke Wicklow Mountains, ten zuiden van Dublin, worden ook wel de "de Tuin van Ierland" genoemd. Een mooie route voert door de Wicklow Gap, met fraaie uitzichtpunten.
   
     Glendalough
  Interessant is een bezoek aan het middeleeuwse klooster­stadje Glenda­lough, met vele over­blijfs­elen uit deze tijd, zoals o.a. een gave Round Tower en een een 7-tal kerkruines. Er zijn een aantal fraaie wandel­paden uitge­zet, die u langs de twee meren van Glendalough en de vele histori­sche beziens­waar­digheden voeren.
   
   
   
  Powerscourt
  Bij Ash­ford vindt u de Mount Usher Gardens, die zeker een bezoek waard zijn. Ook de Powers­court Gardens bij het plaatsje Enniskerry, met o.a. een waterval zijn zeer de moeite waard.  
   
   
   
  Avoca
  Verder interessant zijn de Vale of Avoca-vallei, de Glencara waterval, de Meeting Of The Waters en de handweverij (tweed) in het dorpje Avoca,  dat ook bekend is als filmlocatie van de TV serie Ballykissangel.

   

  Kilkenny

  Het karakteristieke middeleeuwse stadje Kilkenny heeft een gezellig centrum, met een mooi kasteel en veel interessante kerken en kathedralen. Ook bekend zijn de bierbrouwerijen, waar u een rondleiding kunt krijgen.   

  Wexford
  Het historische vikingstadje Wexford heeft een leuk winkelcentrum. Verder kunt u er Johnstown Castle & Gardens bezoeken. In Ferrycar­rig is het Irish National Heritage Park en in New Ross is een replica te zien van het Dunbrody Famine Ship, een driemaster zeilschip waarmee in de 19e eeuw, ten tijde van de grote hongersnood, veel Ierse emigranten uitweken naar de Verenigde Staten. In Curracloe vindt u een fraai strand, waar de film Saving Private Ryan is opgenomen. In Hook Head staat een oude vuurtoren, die dateert uit de 12e eeuw.

   

  Waterford
  Waterford is bekend vanwege haar beroemde kristalfabriek, waar demonstraties worden gehouden. Ook de middeleeuwse Reginald’s Tower, een van de oudste bouwwerken van Ierland, is een bezoekje waard. Vanaf het toeristenbureau vertrekt twee keer per dag een historische wandeltour door de stad met een gids.

 • Reisbeoordelingen

Agenten-Login
Nieuwe aanmelding